Bonsaievent


2023 års Bonsaievent ägde rum på Klossen i Umeå 19 – 20 augusti.
Martin Nielsen från Aarhus var inbjuden Mästare. Mer om Martins bonsai finns på ‘BonsaiArtNature’.http://bonsaiartnature.blogspot.com/ Reportage från mötet finns i BonsaiBladet nr3/2023

SBS Årsmötesevent för 2024 kommer att ske 7-8 september 2024 i Stockholm på Etnografiska museet. En internationell bonsaimästare är inbjuden. Eventet startar med en uppbyggnad av utställning på fredagen den 6 september och eventet öppnar för medlemmar och allmänheten den 7 september och avslutas den 8 september. Eventet består av en utställning, masterclass workshop där medlemmar i sällskapet skapar bonsaier av råmaterial och sist en demonstration där årets bonsaimästare skapar en bonsai av råämne. Alla aktiviteter är öppna för allmänheten med undantag för årsmötesförhandlingar på söndag morgon.

Mer detaljerad information kommer så småningom. Mer info finns här.

Internationella event

“The Trophy”:17-18 februari ordnas Europas största bonsaieventet i Genk, Belgien. Se bonsaassociation.be

26-28 april är det ARCOBONSAI i Italen, som också är en av de finare bonsaieventen i Europa. Se arcobonsai.com