Japanskt besök på Drottningholmsteatern i Stockholm


Funderar ni på att besöka Stockholm i sommar?  Här är ett intressant tips på aktivitet

Japanen Saburo Teshigawara sätter upp operan Pygmalion i ett spännande möte mellan en barockopera, en samtidskonstnär och en magisk teaterscen – pauspaket med champagne och macaron ingår

Japanske allkonstnären Saburo Teshigawara sätter i sommar upp opera-baletten “Pygmalion” på Drottningholms Slottsteater, ett unikt världsarv från 1766. Saburo Teshigawara som är känd för sina visuellt intagande och makalöst vackra föreställningar, bl a med det egna kompaniet KARAS, tar sig i sommar an Jean-Philippe Rameaus verk från 1748. Handlingen kretsar kring skulptören Pygmalion som i jakten på perfektion förälskar sig i sitt eget verk, en staty som får liv av kärleksguden Amor. Det är en klassisk historia som återfinns i olika versioner från Ovidius Metamorfoser till musikalen My Fair Lady.

 

Dirigent är italienske Vittorio Ghielmi och i rollerna hörs bland andra tenoren Anders J Dahlin och sopranen Kerstin Avemo. Drottningholmsteaterns orkester spelar på tidstypiska instrument och förutom regi står Saburo Teshigawara också för koreografi, scenografi, kostym och ljussättning.

Spelas:

28 juli kl 19.30        Pygmalion – Premiär
31 juli kl 19.30        Pygmalion
2 augusti kl 19.30     Pygmalion
4 augusti kl 16.00     Pygmalion
5 augusti kl 16.00     Pygmalion
7 augusti kl 19.30     Pygmalion
9 augusti kl 19.30     Pygmalion
11 augusti kl 16.00   Pygmalion

SÅ HÄR BOKAR DU

Boka din biljett (i valfri priskategori) via länken: https://www.ticketmaster.se/feature/587Drottningholm/587PAUSPAKETWEB4.html OBS! När du bokat din biljett får du upp en meny med ett antal tillval “Övriga produkter”. Där finns Pauspaket Pygmalion för 0 kr. Det är viktigt att du fyller i det antal och den variant av pauspaket du vill ha där!

Mer information finns på https://dtm.se/pygmalion-sv/